El 5centims.cat arriba als 250 articles i ho volem celebrar

El dijous 25 d’abril, a les 18 h, farem un acte a la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona per celebrar els 250 articles al 5centims.cat

Lectures 292
Temps de lectura2 minuts

12,5 euros són pocs? Són molts? Com en moltes altres coses relacionades amb l’economia, la resposta més encertada és depèn. I si és el valor agregat de 250 unitats a 5 cèntims cada una? Segueix faltant informació, i en aquest blog els articles intenten sempre ser curosos amb les anàlisis.

250 són els articles que haurà publicat el 5centims.cat el 25 d’abril, dia en què celebrarem l’efemèride. 250 articles que són un recull de la feina d’algunes de les personalitats més destacades del món acadèmic i que representen una anàlisi rigorosa sobre l’economia catalana. Més de tres anys publicant cada setmana articles per estimular, difondre i acostar el debat econòmic actual a la ciutadania i als actors institucionals i polítics.

Durant aquest temps, el blog ha publicat articles d’una gran diversitat de temes. Destaquen les categories relacionades amb les polítiques públiques i l’economia pública, el mercat de treball, el transport, la desigualtat, el medi ambient i el canvi climàtic, o l’economia de la salut. I el 5cèntims també ha tingut lloc per tractar temes relacionats amb l’empresa, l’energia, l’habitatge, el gènere, la immigració i el turisme, entre d’altres.

I quins han estat els temes que han despertat més interès des del febrer de 2021 d’acord amb el nombre de visites dels articles? Doncs entre els articles més llegits hi trobem alguns dels debats més candents al voltant de l’economia catalana dels últims temps: l’eventual ampliació de l’aeroport, amb defensors i detractors de les diverses propostes sobre la taula; el turisme i les externalitats que en comporta l’excés, l’impacte que té sobre els municipis que més hi aposten i l’avaluació d’algunes mesures adoptades com ara la moratòria de construcció d’hotels; o el sector energètic, amb anàlisis sobre els preus o l’aposta per les energies renovables. D’altra banda, també han destacat articles sobre les deslocalitzacions industrials, l’índex socioeconòmic territorial, qüestions relacionades amb la COVID-19 com ara les desigualtats de gènere, la rellevància de les pimes en l’estructura empresarial catalana, la desigualtat educativa, la regulació dels lloguers, el pla pilot per a la renda bàsica universal, o, fins i tot, el tràfic d’esclaus, entre moltes altres qüestions.

Així doncs, 250 articles són pocs? Són molts? Les persones que hem tirat endavant aquest projecte des del febrer de 2021 creiem que és una xifra per celebrar-ho. Per aquest motiu, el dijous 25 d’abril, a les 18 h, farem un acte a la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona. Hi participaran el vicedegà de Recerca i Doctorat de la Facultat d’Economia i Empresa de la UB, Antonio Di Paolo; una de les editores del 5centims.cat, Mireia Borrell Porta; l’autora de l’article 250 i presidenta actual de la Societat Catalana d’Economia, Ada Ferrer i Carbonell, i la presidenta electa de la SCE, Judit Vall Castelló.

Si vols celebrar els 250 articles del 5centims.cat amb nosaltres, inscriu-te aquí i vine!

Subscriure'm als comentaris
Avisa'm de
guest
0 Comentaris
Inline Feedbacks
Veure tots els comentaris