Qui som?

EDITORES I EDITORS DEL BLOG

El grup d’editores i editors del blog està format per sis acadèmics i analistes econòmics que s’encarreguen de gestionar-ne el funcionament.

Per ordre alfabètic:

Mireia Borrell Porta

Mireia Borrel Porta editora blog 5centims.cat

Doctora en Política Econòmica Europea per la London School of Economics (LSE, 2016) i llicenciada en Economia per la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

Actualment és analista econòmica a Ivàlua – Institut Català d’Avaluació de Polítiques Públiques.

Camps de recerca: polítiques socials i d’estat del benestar, economia del treball i economia de gènere.

Laia Maynou

Professora lectora Serra Húnter del Departament d’econometria, estadística i economia aplicada de la Universitat de Barcelona. A més, és investigadora visitant de la London School of Economics and Political Science (LSE) – LSE Health – i investigadora associada del Centre de Recerca en Economia i Salut (CRES); i Vicepresidenta primera de l’Associació d’Economia de la Salut d’Espanya (AES).

Camps de recerca: economia de la Salut, en tres àrees concretes: l’avaluació de polítiques públiques, la innovació i eficiència hospitalària i els sistemes de salut.

Josep Maria Raya

Josep Maria Raya editor blog 5centims.cat

Doctor en Economia per la Universitat de Barcelona (UB, 2005).

Actualment és catedràtic d’Economia, director de l’escola d’empresa del Tecnocampus Mataró-Maresme (Universitat Pompeu Fabra) i director de la càtedra Habitatge i Futur (APCE-Universitat Pompeu Fabra).

Camps de recerca: economia de l’habitatge i economia del turisme.

Joan Ribas Tur

Joan Ribas Tur editor blog 5centims.cat

Doctor en Economia per la Universitat Pompeu Fabra (UPF, 2003) i llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Des de 2009 és professor i coordinador acadèmic a l’ESCI-UPF i abans ha estat professor a la Universitat Abat Oliba-CEU, la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat de Girona.

Camps de recerca: economia internacional, creixement i desenvolupament econòmic, economia del medi ambient.

Roger Romagosa Ponce

Roger Romagosa Ponce editor blog 5centims.cat

Llicenciat en Economia (UB), i mestratges en Gestió Pública (UAB) i en Anàlisi d’Entorn Econòmic (UOC).

Actualment és assessor de la Consellera d’Economia i Hisenda. Ha estat analista de l’Observatori de la PIMEC, analista al Departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, i coordinador de projectes de la DG d’indústria al Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.

Camps de recerca: macroeconomia, economia de l’empresa i energia.

Jenifer Ruiz-Valenzuela

Jenifer Ruiz-Valenzuela editora blog 5centims.cat

Doctora en Economia per l’European University Institute (EUI-Florència, 2014). 

Actualment és professora lectora al Departament d’Economia de la Universitat de Barcelona, investigadora de l’Institut d’Economia de Barcelona i investigadora associada al Centre for Economic Performance (CEP, London School of Economics).

Camps de recerca: economia de l’educació, economia del treball.

COMISSIÓ DEL BLOG D’ECONOMIA CATALANA DE LA SOCIETAT CATALANA D’ECONOMIA

Els membres de la Comissió del Blog d’Economia Catalana que actuen com a coordinadors són Xavier Cuadras Morató i Modest Guinjoan.

Xavier Cuadras Morató

Xavier Cuadras Morató comissió blog

Doctor en Economia per la Universitat de York (1996) i llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona (UB, 1987). Professor del Departament d’Economia i Empresa de la Universitat Pompeu Fabra (en excedència) i actualment director de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat).

Modest Guinjoan

Doctor en Economia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ex-director del CIDEM, del Barcelona Moda Centre i de l’Observatori de la PIMEC. Professor associat al Departament d’Economia i Empresa de la UPF entre 1992 i 2013. Dirigeix la consultora Barcelona Economia i col·labora amb els diaris La Vanguardia, El Nacional.cat i ElPuntAvui.

TAMBÉ HA ESTAT EDITORA DEL 5CENTIMS.CAT

Lídia Farré (2021-2022)

REVISIÓ LINGÜÍSTICA

La revisió lingüística del blog és a càrrec de Montse Serra Figueras